Selfcare Planner

Soms kun je wel wat hulp gebruiken in de zoektocht naar de juiste manier om voor jezelf te zorgen. Deze planner kan je op weg helpen om structuur en duidelijkheid te scheppen in wat voor jou werkt op gebied van selfcare. Op deze manier kom je uit op een duurzame manier van voor jezelf zorgen, die je helpt om ontspannen en vitaal door het leven te gaan.

Hoe gebruik je deze planner?

Als je deze Selfcare Planner hebt gedownload kun je hem uitprinten of zelf bewerken op je laptop. 

Ga er even goed voor zitten op een rustig moment en check even een moment in bij jezelf: hoe gaat het met me en wat heb ik op dit moment nodig? Daarna ga je bij de verschillende categorieën invullen wat jij op dat vlak zou willen doen voor jezelf. Ik heb bij de beschrijving al enkele voorbeelden genoemd, maar laat je vooral leiden door wat jij voelt dat je nodig hebt. Vul ook in hoe vaak je de activiteit gaat doen en hoeveel tijd je ervoor wil nemen.

Zet belangrijke momenten in je agenda, zoals bijvoorbeeld een zondagavond ritueel, tijd samen met je partner of een plan meteen die maandelijkse massage in. Hang de planner ergens op waar je hem vaak ziet, dit helpt je gemotiveerd en toegewijd te blijven aan jezelf. Je zult zien dat het inplannen van vaste momenten voor jezelf je helpt om duurzame zelfzorg te bereiken. Take care!

Tip: merk je dat je het moeilijk vindt om contact te maken met jezelf en te voelen wat jij nou eigenlijk nodig hebt? Dan is een Body & Mind sessie misschien een goed idee.
Meer info vind je hier.