• Elena

Volle maan ritueel - volle maan van 7 mei 2020

Over twee dagen is het weer volle maan. Ik voel me al sinds mijn kindertijd sterk aangetrokken tot de maan. Ik wilde elke avond voor het slapen gaan even naar de maan kijken en het bijzondere is: mijn dochter heeft nu precies hetzelfde!

Sta jij wel eens stil bij de maanstanden of merk je het als het volle maan is? De maan heeft een enorme invloed op de zeeën en oceanen, het is dus niet gek dat ze ook invloed heeft op het menselijk lichaam, we bestaan immers voor ruim 60% aan water. Rond de volle maan kun je last hebben van bepaalde verschijnselen zoals hoofdpijn, moeilijk inslapen, onrustig slapen of veel dromen, een grieperig gevoel, snel prikkelbaar zijn of over het algeheel genomen wat emotioneler zijn.


Welke invloed heeft deze volle maan...

Deze week staat de maan in Schorpioen en de zon in Stier. Waar Schorpioen een waterteken is en alles zeer intens voelt, is de Stier een daadkrachtig aardeteken die houdt van stabiliteit en zekerheid.

De Schorpioen is een gevoelig en mysterieus teken, vaak met een krachtige persoonlijkheid en een grote aantrekkingskracht op anderen. Ze beleven emoties zeer intens en hebben daarom de neiging hun diepste gevoelens te verbergen voor de buitenwereld.

De Stier is evenwichtig, houdt van (financiële) zekerheid, zal niet zo snel afwijken van het vertrouwde pad en is in staat om intens te genieten van de vruchten van zijn werk.


De energie van deze volle maan kan je helpen in contact te komen met dieperliggende emoties en verlangens. Dit is de tijd om naar binnen te keren en te voelen waar jouw hart naar uitgaat, waar word jij gelukkig van? De energie van de zon in Stier, een daadkrachtig aarde-teken, helpt je om intenties om te zetten naar acties. De gezamenlijke energie van de maan in Schorpioen (vrouwelijk, emoties, gevoel) en de zon in Stier (mannelijk, zekerheid, gegrond) maken samen een ideale balans om een transformatie door te maken op het gebied waar jij dat nodig hebt.Volle maan ritueel

De dagen rondom de volle maan lenen zich heel goed om wat extra aandacht aan jezelf te schenken. Je kunt zelfs een eigen volle maan ritueel creëren, om beter om te kunnen gaan met de intense energie en wellicht een intentie te zetten voor de komende maan(d). Wat dat ritueel inhoudt is natuurlijk helemaal aan jou, maar misschien heb je wat houvast aan de volgende tips.


Neem bijvoorbeeld de tijd om in je eentje de natuur in te gaan en tijdens het wandelen je hoofd leeg te maken en de aandacht naar binnen te keren. Of zoek een rustig plekje in huis waar je even een kwartiertje kunt mediteren. Misschien wil je beginnen met het aansteken van een kaars, wil je een edelsteen erbij pakken (bijvoorbeeld rozenkwarts of bergkristal), of wil je essentiële olie vernevelen die een kalmerende werking hebben. Je kunt ook even de tijd nemen voor een ademhalingsoefening om je hoofd leeg te maken en je lijf het seintje te geven dat het tot rust mag komen, dit kan natuurlijk ook heel goed tijdens een wandeling. Of misschien vind je het heel moeilijk om stil te zitten en heb je juist behoefte aan yoga of het opzetten van een lekker muziekje en heerlijk even een kwartiertje te dansen en/of zingen. Zonder schaamte het ritme van je lijf en de muziek volgen kan heel fijn zijn om spanning los te laten en je hoofd leeg te maken.


Kijk op dat moment wat er voor gevoelens in je opkomen, wat voor thema's er nu spelen in je leven.

Wat mag je nu loslaten wat je niet meer dient? Belemmerende overtuigingen, gewoonten, of werk waar je niet blij van wordt. Of is er een persoon in je leven waar je liever wat afstand van neemt? Misschien is dit niet helemaal mogelijk, maar kun je in gedachten wel afstand nemen en je loskoppelen van de negatieve gedachten of energie die deze persoon voor jou met zich meebrengt.


Als je bedacht hebt wat je graag los wil laten zeg je in gedachten 'Ik laat los wat mij niet meer dient. Ik maak ruimte voor nieuwe positieve dingen'. Of je schrijft hetgeen je los wil laten op een papiertje en verbrandt het papiertje, als symbool voor het loslaten.

Ook kun je voor jezelf een intentie zetten wat je graag wil bereiken de komende tijd. Of het nou klein is of groot, schrijf het op of zeg het hardop, stuur het de wereld in. De intentie is gezet, het zaadje is geplant, ontspan! Pas zodra de maan afneemt is het tijd om jouw intenties in daden om te zetten.

Happy full moon!


Namasté,

Elena


42 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven