• Elena

Nieuwe maan in Ram: tijd om je dromen waar te maken

Het is op maandag 12 april nieuwe maan, dé tijd om nieuwe dingen te starten en intenties te zetten.

Deze nieuwe maan valt in het teken Ram, het eerste teken van de dierenriem, wat betekent dat dit officieel de eerste nieuwe man van het nieuwe astrologische jaar is. Een extra goed moment om een frisse start te maken dus!


De kwaliteiten die passen bij het teken Ram zijn leiderschap, passie, daadkracht en eigenzinnigheid. Rammen zijn strijdlustig, avontuurlijk en hebben een sterke hang naar onafhankelijkheid.

Het kan dus zijn dat je nu de behoefte voelt om een nieuwe start te maken, je horizon te verbreden en geheel je eigen pad te volgen.De energie van deze nieuwe maan

De komende tijd kun je je daadkrachtiger voelen, klusjes die je uitstelde pak je nu aan en je hebt zin om in beweging te komen en af te spreken met anderen. Dit is dé tijd om jouw dromen waar te gaan maken. Hoewel de energie van Ram nogal impulsief kan zijn, helpt de invloed van het teken Stier in de tweede helft van april je met de nodige dosis discipline en vastberadenheid om je plannen te realiseren.


De maan, Venus en dwergplaneet Eris staan deze periode samen. Zij maken een vierkant met de planeet Pluto. Je kunt op het gebied van de liefde en financiën nieuwe stappen zetten. Dat kan gepaard gaan met innerlijke spanningen, maar geeft ook potentie tot transformatie.


Naast dat je de sprong in het diepe wil maken kun je ergens ook angst voelen om de controle los te laten. Het kan ook zijn dat je weerstand ontmoet van de mensen om je heen m.b.t. jouw keuzes. Pas op dat je onder de invloed van de oorlogsplaneet Mars de emoties niet te hoog op laat lopen, impulsieve reacties kunnen tot verwijdering leiden met bepaalde mensen om je heen. Houd echter ook in gedachten dat een nieuwe weg inslaan er soms sowieso voor kan zorgen dat sommige mensen niet meer bij je passen. In liefde loslaten is niet gemakkelijk, maar soms wel de beste keuze.


Schaduwwerk

De innerlijke strijd tussen een nieuwe weg in willen slaan en tegelijkertijd bang zijn om het oude los te laten kan oude angsten naar boven brengen. De nieuwe maan is bij uitstek de tijd om ‘schaduwwerk’ te doen (aandacht besteden aan jouw minder prettige eigenschappen, emoties of gedachten). Vaak parkeren we de minder fijne ervaringen en karaktereigenschappen, maar erkennen dat ze er zijn en ze te leren accepteren maakt van ons een completer mens. Deze nieuwe maan kan de planeet Jupiter je helpen om oude patronen bloot te leggen en verbanden te leggen waardoor je (spirituele) groei kunt doormaken. Met deze nieuwe inzichten kunnen puzzelstukjes op hun plaats vallen en je helpen keuzes te maken.


Praktische tips

- Kom in actie! Nu is de tijd om stappen te zetten

- Draag de edelstenen citrien of jaspis bij je voor zelfvertrouwen en daadkracht

- Maak een plan voor het komende jaar

- Doe iets spontaans, maak plezier

- Focus op jezelf, de energie van Ram helpt je om je plannen uit te voeren zonder bang te zijn wat er mis kan gaan of zorgen te maken over de mening van anderen

- Neem de tijd om dagelijks op te schrijven hoe je je voelt. Vergeet niet om te aandacht te besteden aan jouw minder prettige kanten of emoties en jouw onvervulde behoeften. Zodra je meer inzicht krijgt in jouw schaduwkant, verdiep je de connectie met jezelf. Hoe beter je jezelf kent hoe beter je keuzes kan maken die passen bij wat jij nodig hebt.


Meditatie

Om die frisse start te maken vanuit rust en vertrouwen kun je een moment van meditatie inlassen, bijvoorbeeld met deze geleide meditatie voor vertrouwen.

24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven